För mäklare

Här hoppas vi att du som är mäklare hittar all information du behöver. Om du saknar något, kontakta styrelsen enligt kontaktuppgifter nedan.

Vid medlemsansökan ber vi er använda SBC:s tjänst på hemsidan.

 

Medlemskap:

Krav på 10 % ägande för den boende. Föreningen accepterar inte juridiska personer.

För att snabba på och förenkla processen, vänligen ladda upp alla överlåtelsehandlingar på SBCs digitala Mäklarservice (https://www.sbc.se/kontakt/maklarservice/). Vi bifogar instruktion om hur man använder denna tjänst.

Månadsavgift:

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en kostnad på 169 kronor för gemensamt anslutning till ComHem, där det ingår bredband (ADSL) internet (100/10) och TV (ComHem BAS).

El betalas av medlemmen.

Underhållsplan och renoveringar:

Underhållsplanen hittar du genom att välja Föreningen/Underhållsplan ovan

Avgiften är satt så att den ska täcka underhållsplanen.

Vår prognos är att det är ett tiotal år till stambyte. Även detta bör vara till största delen finansierat via avgifterna när det inträffar. 

Observera att underhållsplanen är en plan baserad av prognoser och inte en faktisk sanning. Planen kan komma att ändras.

Parkering:

Vi har 14 bilplatser och 4 mc-platser. Det är väntetid för att få plats, och man kan anmäla sig till en kö. Hur länge det dröjer är svårt att svara på, men några år kan man tänka sig att det tar att få plats. Priset är just nu 1500 kr /månad.

Ägande:

Vi godkänner delat ägande, den boende måste inneha minst 10%.

Annat:

Vi har fjärrvärme för uppvärmning.

Föreningen äger inte marken. Tomträttsavgällden ligger för närvarande (2019) på 600 000 kronor och skall omförhandlas 20250101

3-fas är draget till alla säkringsskåp som sitter utanför lägenheterna. Efter det är det ”individuellt” till respektive lägenhet.

Det finns inte gas till fastigheten.

Det finns följande gemensamhetsutrymmen: 2 tvättstugor varav en är uppdelad i två olika bokningsbara tvättrum, 2 stora cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd (alla lägenheter har ett förråd) samt 4 st innergårdar.

Vid renoveringar ska man ansöka hos styrelsen, mer information finns på hemsidan.

Regler för andrahandsuthyrning finns på hemsidan under För medlem/Bra att veta ovan.

 Information till kommande medlem:

Varje lägenhet har rätt till tre portnycklar och två tvättstugenycklar. För mer information, se Boendefakta på vår hemsida.