Trevlig tillsammans på gårdarna

Trevlig tillsammans på gårdarna
Vi har superfina gemensamma innergårdar som vi kan och ska använda, speciellt under sommaren. Våra innergårdar sitter ihop med två andra bostadsrättsföreningar och det finns inga tydliga staket emellan. Se bild längst ner om du är osäker på gränsdragningen. För nyinflyttade kanske det inte är så lätt veta vad som gäller och därför har föreningarna träffats och kommit överens om några självklarheter:
 
Vi alla hjälps åt att ha det trevligt och fint. Självklart får barnen leka på alla gårdarna och använda de olika bostadsrättsföreningarnas leksaker, men föräldrarna har ansvaret för att barnen inte stör onormalt mycket och att städa upp efter sina barn. Efter man har lekt klart i sandlådorna lägger man på nätet / locket.
 
Vuxna använder sina egna innergårdar. Alla föreningarna har egna grillar och cykelplatser och annat trevligt. Självklart använder vi vuxna våra egna grejer.
 
Stör nån? Ta ansvar och va schysst! Att bo i innerstaden och bo i bostadsrättsförening är på många sätt ett kollektivt boende och kräver ansvar och hänsyn till varandra. Det gäller inte minst i relation till andra föreningar. Oavsett om man är barn eller vuxen får man inte störa andra onormalt mycket, och om någon trots allt blir störd så ber man snällt personen som stör eller dess föräldrar att ta det lite lugnare. För föräldrar som har barn som leker fritt på innergården är det viktigt påminna barnen om att visa hänsyn och försöka vara med och kolla av läget ibland. Sitter några och äter där barnen leker så kan man ta kontakt och försöka komma överens om att hojta om det blir för stökigt.
 
 

Gemensam gårdsfest efter pandemin. Vi är ungefär 150 lägenheter som berör varandra. Det vore kul att träffas alla som vill nån gång när smittläget tillåter. Vill du vara med och planera en mycket liten och anspråkslöst gemensam gårdsfest så hör av dig till styrelsen.

 

Karta över våra innergårdar

7 = https://www.allabrf.se/brf-ritaren-7-stockholm/summering
6 = har en avgränsad innergård och berörs inte​