Gårdsstädning och cykelrensning 24 okt

Lördagen 24 oktober klockan 10 är det dags för föreningens gårdsstädning och då kommer vi rensa och städa i våra gemensamma utrymmen. Det bjuds på fika! 

Idag är det extremt trång i våra cykelrum och samtidigt finns det många cyklar som inte fungerar eller som inte används. Den 24 oktober måste alla cyklar och allt annat vara ute ur förråden så vi kan städa där. Det gäller cykelrummen på Grindsgatan 35 och 37, men även barnvagnsförråden på Blekingegatan 20 och på Grindsgatan 35. Det gäller även cykelstället i tunneln på innergården och alla saker som är i gångarna utanför källarförråden. 

Du som har cykel, barnvagn eller något annat i några av våra gemensamma utrymmen måste märka upp och flytta på dina saker redan fredag 23e oktober. Även cyklar som hänger på krok i taket måste märkas och flyttas. Förslagsvis flyttar ni era cyklar och barnvagnar till ert källarförråd, upp i lägenheten, på gatan eller till innergården runtom pergolan. I porten på grindsgatan 35 och 37 finns det gult märkband som ska användas för att märka upp era grejer efter att ni har flyttat dom. Sätt ett band på styret så ser vi enkelt. OBS att det inte fungerar att märka sin cykel och låta den stå kvar i cykelrummet eftersom vi måste städa där. 

Alla saker som finns kvar lördagen 24e oktober klockan 10 betraktas tills vidare som övergivna och kommer att slängas eller gå till återvinning. Efter städdagen är klar är det såklart fritt fram att rulla tillbaka cykel och barnvagnen till förråden. 

Utöver behovet att rensa upp bland oanvända cyklar så har vi haft översvämning av avloppsvatten i cykelförråd så det finns ett tydligt behov av att kunna städa ordentligt. 

Vi förstår att det här kan innebära ett besvär för många och vi hoppas på förståelse för att göra cykelförråden rena och lite luftigare. Många har klagat på våra trånga cykelrum och vi hoppas nu kunna lösa det. Har du själv svårt att flytta din cykel? Ta kontakt med en granne eller någon annan i din närhet. 

På städdagen gör vi såklart även fint på innergården och avslutar med fika. Föreningen har hyrt in en container så att alla boenden kan slänga grovsopor man vill bli av med.

Syns lördag kl 10.00!

 

Har du frågor?
Skicka ett mail till styrelsen@brfritaren5och12.se 

Sammanfattning:

  • Innan 24 okt måste du märka upp och flytta på saker som förvaras i våra gemensamma utrymmen. I porten på grindsgatan 35 och 37 finns det gult märkband.
  • Det gäller cykelrummen på Grindsgatan 35 och 37, barnvagnsförråden på Blekingegatan 20 och på Grindsgatan 35. Det gäller även cykelstället i tunneln på innergården och gångarna utanför källarförråden. 
  • Allt som står kvar, oavsett om det är märkt eller ej, kommer att anses som övergivet och slängas.